Аз съм Сега във fasebook
Философията на Аз съм сега
Аз съм сега няма философия. Всяка философия е временна. Всяко време е крайно. Животът е вечен. Как тогава временното ще разбере вечното? Отговарям: Когато временното стане вечно, ще разбере вечното. Извод: Станете вечни и разберете живота. Аз съм вечен, защото съм животът сега. Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от философия. Аз съм сега няма психология. Същото, което бе казано за философията, се казва и за психологията. Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от психология. Аз съм сега няма нищо. Същото, което бе казано за философията и психологията, се казва и за „няма нищо“.
Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от нищо.Ето защо Аз съм сега е над всяко ограничение. Аз съм сега е пълната свобода, защото Аз съм сега е животът сега. Животът е вечен. Сега е вечността. Животът е любов. Животът е отвъд кармата. Кармата е измама на ума.
Всичко, което ви пречи да сте сега, е „лошо“. Кое ни пречи да сме сега? Отговарям: Умът, миналото, бъдещето, вярата, развитието, желанието, стремежът, надеждата, очакването, представата, сравнението, страхът.
Умът мисли за миналото и бъдещето и се разсейва от сега. Умът дава надежда за по-добро бъдеще. Умът си спомня едно нереално нещо – миналото. Появява се страданието от невъзможността бъдещето да се случи сега и от невъзможността миналото да се повтори. Умът лъже, че има време. Душата знае само сега. Доверете се на душата и сте щастливи. Ако не разбирате това, появява се вярата.
Вярата е надежда за бъдещето – един ден аз ще бъда просветлен, мести вниманието ни в нереалното бъдеще на просветлението. Бъдещето не съществува – няма просветление. Следва страдание. Време няма – просветлението е сега. Ако не разберете това, се появява желанието за развитие.
Развитието е отричане на съвършенството. Появява се илюзията за развитието. Развитието изисква време. Времето не е сега. Следва страдание. Аз сега съм съвършен. Следва нямам страдание. Аз съм любов. Ако не разберете това, следва желанието.
Желанието е неудовлетвореност от съществуващото сега. Неудовлетвореността е страдание. Появява се стремеж към нещо все още несъществуващо. Несъществуващото е илюзия. Радвайте се на несгодите, братя, и сте свободни от неудовлетвореността. „Блажени страдащите“ – казва Христос. Ако не можете да разберете мен и Христа, следва стремежът към бъдещето.
Стремежът е желание. „Желанието е страдание“ – казва Буда. Аз добавям: Стремежът е към бъдещето. Бъдещето е илюзия. Илюзията е страдание. Не се стремете към нищо – правете го сега. Ако не можете да разберете Буда и мен сега, следва надеждата.
Надеждата е желание за бъдещето. Желанието е илюзия. Илюзията е страдание – казвам ви аз сега: Не се надявайте за нищо и имате всичко. Всичко става сега. Бог е сега. Ако не разберете това, следва очакване.
Очакването е представа. Представата е измама на ума. Животът е това, което е. От сравнението се появява разочарованието. Разочарованието е явно страдание. Приеми живота сега такъв, какъвто е, и промени себе си сега. Тогава и животът се променя веднага в сега. Ако не разбирате това, следва сравнението.
Сравнението е делене. Деленето е от ума. Не дели себе си на части – когато се режеш на части, боли. Ти си дух, тяло, ум, бог, дявол – всичко. Бъди едно. Йога е обединение с Бог. Йога е едно. Бог е едно, затова е отвъд страданието. Ако не разбереш това, следва страхът.
Страхът е от неизвестното. Неизвестното е бъдещето. Бъдещето е във времето. Времето е измама. Следователно страхът е измама. Само любовта е реално съществуваща. Любовта е животът. Любовта е Бог. Твоят Аз е твоят Бог сега – нашият Аз е нашият Бог сега. Качествата на твоя Аз са измамата, илюзията, страданието. Качествата са продуктът на илюзията за развитието. Илюзията е страдание.
Само животът е реалността. Философията на Аз съм сега е Животът.Елате във fasebook и коментирайте наживо с Аз Съм Сега Аз съм Сега във fasebook