йога студио Ом Пловдив, йога форум Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 10, 2010, 06:12:18 am
Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Новини: йога форум на студио "ОМ" - Пловдив - http://forum.om-plovdiv.com

+  форум йога студио ОМ Пловдив
|-+  Теми
| |-+  Йога
| | |-+  Аз съм Сега Йога Гуро във fasebook
« назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Аз съм Сега Йога Гуро във fasebook  (Прочетена 510 пъти)
azsamsega
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« -: Февруари 05, 2010, 11:12:48 pm »

Аз съм Сега във fasebook

Философията на Аз съм сега

Аз съм сега няма философия.
Всяка философия е временна. Всяко време е крайно. Животът е вечен. Как тогава временното ще разбере вечното? Отговарям: Когато временното стане вечно, ще разбере вечното. Извод: Станете вечни и разберете живота. Аз съм вечен, защото съм животът сега. Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от философия. Аз съм сега няма психология. Същото, което бе казано за философията, се казва и за психологията. Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от психология. Аз съм сега няма нищо. Същото, което бе казано за философията и психологията, се казва и за „няма нищо“.

Следва: Аз разбирам живота, без да се нуждая от нищо.

Ето защо Аз съм сега е над всяко ограничение. Аз съм сега е пълната свобода, защото Аз съм сега е животът сега. Животът е вечен. Сега е вечността. Животът е любов. Животът е отвъд кармата. Кармата е измама на ума.

Всичко, което ви пречи да сте сега, е „лошо“. Кое ни пречи да сме сега? Отговарям: Умът, миналото, бъдещето, вярата, развитието, желанието, стремежът, надеждата, очакването, представата, сравнението, страхът.

Умът мисли за миналото и бъдещето и се разсейва от сега.
Умът дава надежда за по-добро бъдеще. Умът си спомня едно нереално нещо – миналото. Появява се страданието от невъзможността бъдещето да се случи сега и от невъзможността миналото да се повтори. Умът лъже, че има време. Душата знае само сега. Доверете се на душата и сте щастливи. Ако не разбирате това, появява се вярата.

Вярата е надежда за бъдещето –
един ден аз ще бъда просветлен, мести вниманието ни в нереалното бъдеще на просветлението. Бъдещето не съществува – няма просветление. Следва страдание. Време няма – просветлението е сега. Ако не разберете това, се появява желанието за развитие.

Развитието е отричане на съвършенството. Появява се илюзията за развитието. Развитието изисква време. Времето не е сега. Следва страдание. Аз сега съм съвършен. Следва нямам страдание. Аз съм любов. Ако не разберете това, следва желанието.

Желанието е неудовлетвореност от съществуващото сега. Неудовлетвореността е страдание. Появява се стремеж към нещо все още несъществуващо. Несъществуващото е илюзия. Радвайте се на несгодите, братя, и сте свободни от неудовлетвореността. „Блажени страдащите“ – казва Христос. Ако не можете да разберете мен и Христа, следва стремежът към бъдещето.

Стремежът е желание. „Желанието е страдание“ – казва Буда
. Аз добавям: Стремежът е към бъдещето. Бъдещето е илюзия. Илюзията е страдание. Не се стремете към нищо – правете го сега. Ако не можете да разберете Буда и мен сега, следва надеждата.

Надеждата е желание за бъдещето. Желанието е илюзия. Илюзията е страдание – казвам ви аз сега: Не се надявайте за нищо и имате всичко. Всичко става сега. Бог е сега. Ако не разберете това, следва очакване.

Очакването е представа. Представата е измама на ума. Животът е това, което е. От сравнението се появява разочарованието. Разочарованието е явно страдание. Приеми живота сега такъв, какъвто е, и промени себе си сега. Тогава и животът се променя веднага в сега. Ако не разбирате това, следва сравнението.

Сравнението е делене.
Деленето е от ума. Не дели себе си на части – когато се режеш на части, боли. Ти си дух, тяло, ум, бог, дявол – всичко. Бъди едно. Йога е обединение с Бог. Йога е едно. Бог е едно, затова е отвъд страданието. Ако не разбереш това, следва страхът.

Страхът е от неизвестното. Неизвестното е бъдещето.
Бъдещето е във времето. Времето е измама. Следователно страхът е измама. Само любовта е реално съществуваща. Любовта е животът. Любовта е Бог. Твоят Аз е твоят Бог сега – нашият Аз е нашият Бог сега. Качествата на твоя Аз са измамата, илюзията, страданието. Качествата са продуктът на илюзията за развитието. Илюзията е страдание.

Само животът е реалността. Философията на Аз съм сега е Животът.

Елате във fasebook и коментирайте наживо с Аз Съм Сега Аз съм Сега във fasebook
Активен
Baal
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1 -: Март 01, 2010, 05:38:16 pm »

А какво е йога гуро ?
Активен
angel
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Юни 14, 2010, 03:12:31 pm »

А какво е йога гуро ?
Моето скромно мнение е ,че ГУРУ   е човек, който е напреднал в системата йога, учител, пример за подражание...нещо като свелтина,която да ти осветява пътя, да те напъства, съветва,наставлява, следи за правилното ти развитие... С премерени действия и бездействия да ти акцентира на съществените неща...

Трудна задача според мен... Трябва да заслужи доверие и да го оправдава ежеминутно...

бих препоръчал книгата на Парамаханса Йогананда " Автобиография на един йогин"
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

уеб от Амарт Дизайн Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC mysql | php | valid xhtml | valid css