йога студио Ом Пловдив, йога форум Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 07, 2010, 02:36:07 am
Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Новини: йога студио ОМ Пловдив - http://www.om-plovdiv.com

+  форум йога студио ОМ Пловдив
|-+  Общ раздел
| |-+  Обратна връзка
| | |-+  Възможно ли е практикуване на Йога със заболяване
« назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Възможно ли е практикуване на Йога със заболяване  (Прочетена 302 пъти)
valentee
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

valentee

Профил
« -: Януари 26, 2010, 12:09:50 am »

Имам  гонартроза / износване  хрущяла на колянната става/ .Традиционното лечение на лекарите е : инжекции и обездвижване на ставата с шина за 20-30 дена.През този период болката наистина изчезва  но след свалянето на шината кракът ми е обездвижен и са ми необходими 10 дена за да мога да раздвижа коляното и да започна да ходя нормално.След преминаването на 3 процедури за 1 год. / инжекции,обездвижване с шина.Теглото ми нарасна на 120 кг - при нормалните 91кг./ лекарите решиха ,че е  " най-добре " да ми направят операция и слагането на изкуствена става  Затово започнах да търся алтернативни  и "нетрадиционни методи " за лечение. За близо 3 месеца прочетох "томове " с литература по темата.Няма да навлизам в подробности но това ,което има резултат е не инжекции а мазане с масло / олио / - от билки по рецепти на Аюрведа и раздвижване - което стимулира мускулите - съответно кръвообръщението и от там и възпроизвеждане на хиалуронова киселина , която " смазва  " хрущяла на колянната става.Във всички източни лечения се препоръчват физически упражнения  / без  бягане / за да се избегне обездвижването.Най - полезно е плуването.За намаляване на теглото си се заинтересувах от Ведическо кулинарно изкуство  -  по-професия съм готвач.[/color]Интересувам се мога ли да посещавам Йога студио ОМ без това да попречи на Вашите занимания.
Активен

valentee
Jiva
Administrator
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 174

Профил WWW
« Отговор #1 -: Януари 29, 2010, 11:21:55 pm »

Заповядайте в студиото, за да видим какво можем да направим за вас. От вашия постинг изглежда, че йога ще е подходяща за вашия случай.
Активен
sotis
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 01:59:32 pm »

Като ревматолог смятам, че внимателно изпълнение на специално подбрани комплекси ще бъде полезно. Важно е постепнното натоварване и в нито един момент да няма болка.
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

уеб от Амарт Дизайн Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC mysql | php | valid xhtml | valid css